Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Het moderne Spanje

Lezing over het moderne Spanje door Maarten Steenmeijer

Het hedendaagse Spanje kent een groot aantal gezichten: voor sommigen is Spanje een land van zee en zon, anderen roemen haar schilders, schrijvers en filmmakers, weer anderen lopen weg met haar prachtig gerestaureerde steden, slaperige dorpjes op de hoogvlakte of in de bergen verscholen verzamelingen van huizen en stallen. Weinigen is het gegeven om achter deze façades te kijken, hoe in het moderne Spanje de spoken uit het verleden, de republiek, de burgeroorlog en de dictatuur die er op volgde, nog steeds hun aanwezigheid laten voelen, ook in de generatie die groot is geworden na de dood van Franco.

Maarten Steenmeijer, hoogleraar Spaanse letterkunde en cultuur aan de Radbouduniversiteit laat in zijn meest recente boek “Een continent in het klein: cultuurwijzer voor het moderne Spanje” (Amsterdam, uitgeverij Bert Bakker. Prijs € 17.95) zien hoe het verre en meer recente verleden zich op dit moment in Spanje manifesteren. In zijn lezing wil hij zijn boek als uitgangspunt nemen en vooral op vragen ingaan die het bij zijn toehoorders heeft opgeroepen, en als dat niet het geval is, zal hij niet aarzelen deze bij de aanwezigen op te roepen, want het moderne Spanje is een vat vol tegenstrijdigheden.

Datum Vrijdag 14 maart 2008
Plaats Buurthuis ’t Förtsje Ebenistendreef 106, Belfort, Maastricht
Tijd 20.00 uur

Entree voor niet-leden € 4,00
Inlichtingen 043 – 3256269 of 043- 6014181

Een activiteit onder auspiciën van de Círculo Cervantes, een vereniging van mensen die geïnteresseerd zijn in de Spaanse taal en cultuur.